Zeleni četvrtak na glavnoj osječkoj tržnici ovoga puta ima izuzetne goste. Njih i njihove vršnjake obično ne susrećemo na tržnicama, oni su teenageri koji žive posve drugom dinamikom, a odrasli često strahuju za njihovu budućnost. No, budućnost ipak počiva na njima, zar ne? A sudeći po tome što nam donose na Zeleni četvrtak, proizvodnja zdrave, funkcionalne hrane u Slavoniji mogla bi imati lijepu budućnost.

Učenici 3. i 4. razreda strukovnog usmjerenje (prehrambeni tehničar) srednje tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka predstavit će vlastite proizvode koje su osmislili u suradnju sa svojim nastavnicima. Osim prirodnog pekmeza od šljiva i jabuka pripremljenih za pite i savijače, ponudit će i “energetsku bombu” – mali cjeloviti obrok od prosa sa suhim voćem i sjemenkama. Ta je “energetska bomba” zapažena i nagrađena na nacionalnom natjecanju strukovnih škola Nutri Vita, a najljepši nastavak ta bi priča imala kada bi se na toj ideji razvio i poduzetnički poduhvat.

Naši gosti na ovaj će način obilježiti i Europski tjedan vještina stečenih u strukovnim školama, otvoriti vrata svoje škole za javnost i potaknuti neke buduće srednjoškolce da odaberu neko od perspektivnih strukovnih zanimanja.

 

 

Kontakt: Ankica Milković, dipl.ing.preh.teh, 091 7929588

Dragica Viljanac, dipl.ing.preh.teh. 098 640644

 

Organizacija: Ljiljana Olujič 099 2455772