Galerija

­

GALERIJA

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

OPG-a TRŽNICA OSIJEK

Zbog velikog broja upita kupaca, u privitku dostavljamo popis svih certificiranih proizvođača koje svoje proizvode prodaju na osječkim tržnicama. Nadamo se da ćete kupovati svoje voće i povrće direktno od njih.

Možete i na ovim portalima: eceker.hrnaruci2go.com / ekotrznica.hr

 

EKO-TRG OSIJEK

Tržnica d.o.o. Osijek pokreće projekt afirmiranja domaćih ekoloških proizvođača “OSJEČKI  EKO TRG”.  Glavni je cilj projekta kreiranje vidljivog, kvalitetnog i pouzdanog lokalnog tržišta ekoloških proizvoda. U svrhu toga, osječka Tržnica primjereno će urediti i posebno označiti prostor na kojemu će svoje proizvode svakoga četvrtka, petka i subote u vremenu od 9 do 12 sati prodavati isključivo ekološki certificirani proizvođači.

Projekt realiziramo u suradnji sa Solidarnom EKO grupom i SLAP-ovim projektom E-ceker.

Svakog četvrtka organizirat će se tematsko događanje o kojemu će biti informirana javnost putem lokalnih medija. Riječ je o proširenom formatu Zelenog četvrtka, a teme će kao i do sada biti vezane uz eko standarde, trendove, inovacije i novitete u eko proizvodnji i “zdravlju s tanjura”: U fokusu će, naravno, biti lokalni ekološki proizvođači i promocija njihovih proizvoda. Kroz zabavne i male atraktivne edukacije i degustacije namjera je privući što širu javnost u našu eko priču i razvijati dobre i zdrave navike – prije svega kada je o hrani riječ. 

Tijekom događaja Tržnica d.o.o. Osijek će podijeliti 600 porcija omleta s povrćem svim posjetiteljima i klijentima Tržnice.

Posebna nam je čast što ćemo najaviti i tri događaja koja slijede: „Osijek zdrav grad“, „BikeOS urbani festival“ i „FERIVI polumaraton“.

Prvi Zeleni četvrtak u novom formatu planiran je za 4. travnja 2019. s početkom u 9 sati, a posvećen je Svjetskom danu zdravlja, kojega pod sloganom “Zdravlje za sve” obilježava i Grad Osijek.

Na prvoj manifestaciji na Eko trgu 4.4.2019. sudjelovanje su potvrdili:

1. Eko poljoprivredni obrt Ivica Černik, Valpovo (salata, mladi luk, mrkva, svježi kopar, pesto od medvjđeg luka, tjestenina od pira s medvjeđim lukom, kruh od pirovog brašna sa sjemenkama, povrtni mix za juhe i variva)

2. OPG Ivica Čes, Osijek (lješnjaci)

3. OPG Ivan Delibos, Grabovac (brašno i krupica)

4. OPG Lidija Šmider (sok i druge prerađevine od aronije)

5. OPG Ljubica Palčak, Orahovica (salata, mladi luk, peršin, prerađevine od rajčice, grah)

6. BBoil d.o.o., Bijelo Brdo (hladno prešana ulja)

7. Eko pčelarstvoTikveško blago, Sl. Brod (med i drugi pčelinji proizvodi)

8. OPG Darko Dorkić, Marijanci (kupinovo vino)

9. OPG Zdenka Dundović Kusturić (brašno butternut tikve)

10. OPG Snježana Čondić Geyer (jabuke)

11. OPG Matija Loboda, Aljmaš (povrće i prerađevine)

12.OPG Vilin šapat, Brestovac (čajevi)

13. ORGANICA VITA, Slatina (maslaci od orašastih plodova i sjemenki, mješavine za proteinski kruh i krekere)

14. DATARIUS, Osijek (sok, prah i čajevi od aronije).

sdr

“DoŽivi Osijek ” na donjogradskoj tržnici

Osječki vrtićarci vozili su se danas tramvajem i taksijem te kupovali na osječkoj donjogradskoj tržnici. Riječ je o projektu “Doživi Osijek 2 “, čiji je cilj edukacija djece o gradskom prijevozu, zdravoj prehrani, turističkim znamenitostima grada, sportu i originalnim osječkim proizvodima.

Nakon prvog proljetnog uspješnog projekta „Doživi Osijek“ Tržnice Osijek nastavile su edukaciju i promociju grada Osijeka na osječkim tržnicama za naše najmlađe sugrađane. Naime, Dječji vrtići, GPP, Grad Osijek, Meggle, NK Osijek, Osječki taxi, Tržnica, Turistička zajednica, Unikom i Žito u razdoblju od 09. do 11. svibnja osmislili su poseban program edukacije djece o gradskom prijevozu, zdravoj prehrani, turističkim znamenitostima grada, sportu i izvornim osječkim proizvodima, a slogan je događanja “Upoznaj, zavoli, živi Osijek!”

Replika najstarijeg električnog tramvaja ovoga je puta bila na  tržnici u osječkom Donjem gradu uz poseban program brojnih sponzora, a posjetitelji su stigli iz  dječjih vrtića „Bambi“ Podravlje, “Ribica“ Sarvaš te „Mak I“.

Početak aktivnosti je na tramvajskoj stanici Tvrđa gdje vrtićarci ulaze u tramvaj. Slijedi vožnja tramvajem od Tvrđe, pored mosta, remize, bolnice i kampusa do donjogradske tržnice. Na tržnici se dijele zadaci, a najbolji natjecatelji osvajaju nagrade sponzora. HRT Link

DoŽivi Osijek – mali kupci sa zekom na tržnici

Ljekovita zdravica u čast Proizvoda hrvatskog seljaka

U četvrtak 7. srpnja na glavnoj osječkoj tržnici (od 9 do 12 sati) eko-tim Zelenog četvrtka ponudit će ljekovitu zdravicu od ekološki uzgojenih kupinama u čast članova Certificirane seljačke tržnice koji na tržnicama u Osijeku prodaju vlastite poljoprivredne proizvode.

Certifikat o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda i prerađevinama na certificiranim seljačkim tržnicama dodjeljuje se svake godine sukladno pravilima i odlukama Udruge Hrvatskih Tržnica. Ove godine takav certifikat dobilo je 84 obiteljska poljoprivredna gospodasrtva koja svoje proizvode nude na osječkim tržnicama. U Hrvatskoj je takav certifikat dobilo oko 600 OPG-a koji svoje proizvode nude u 13 hrvatskih gradova.

Cilj projekta odnosno programa Proizvodi hrvatskog sela je afirmiranje izvornih proizvoda hrvatskog sela i podrška malim obiteljskim gospodarstvima. Kupci na osječkim tržnicama lako će učiti njhovu ponudu: osim istaknutog certifikata, prepoznat će ih po žutoj zaštitnoj odjeći s logom proizvodi hrvatskog sela. Osječka se Tržnica može pohvaliti izvrsnom suradnjom sa svojim komitentima koji su prihvatili inicijativu svjesni da na taj način dodaju najveću vrijednost svojim proizvodima – povjerenje potrošača.