Glavna osječka tržnica od ovog utorka (21. ožujka), kreće s novom ponudom usmjernom prema osječkim umirovljenicima, i to pod nazivom “Umirovljenički utorak na Gornjogradskoj tržnici”. Riječ je o akciji koju je u suradnji s Tržnicama Osijek inicira umirovljenička stranka Aktivni nezavisni umirovljenici, a koja će se od danas održavati svakim utorkom, i to na način da će na štandovima s posebnim oznakama cijene svih proizvoda za umirovljenike biti niže za 10 posto.

– Želimo da ova akcija postane tradicionalna, kao što je to postao naš Zeleni četvrtak, ali i da umirovljenike izvedemo iz trgovačkih centara i da s početkom proljeća dođu na središnju tržnicu po svježe i ekološki uzgojeno voće i povrće, naglasio je Ante Šimić, direktor Tržnica Osijek.

Recimo kako će već ovaj utorak snižene cijene za umirovljenike imati 33 zakupca na otvorenom dijelu tržnice te njih sedam u zatvorenom dijelu, a u projekt su ušli i frizerski salon te ljekarna na tržnici. U sklopu promocije ovog projekta samo danas zakupci koji su ušli u ovaj projekt neće morati platiti naknadu za zakup klupe.

– Želimo suosjećati s ljudima u potrebi i nakon razgovora s umirovljenicima odlučili smo krenuti u ovu akciju. U dogovoru s Tržnicom složili smo pismo prema zakupcima i za sada se već lijep broj njih odazvao. Inače, vjerujemo da kada akcija krene kako će trgovci osim na umirovljenike ovu akciju proširiti i na druge kategorije kupaca, ali za sada se odnosi isključivio na umirovljenike. Inače, nije nužno na tržnicu nositi odrezak od mirovine – zaključio je Drago Šerić, predsjednik stranke ANU.

Ova se akcija za sada provodi samo na središnjoj tržnici, no direktor Šimić vjeruje kako bi se vrlo brzo mogla proširiti i na tržnicu u Donjem gradu.

Kupci će zakupca koji nude popust moći prepoznati prema bijelom natpisu “Umirovljenički utorak – popust 10 posto”

 

Izvor: Glas Slavonije: N. Z. Eberhard