Danas je u sklopu glavne osječke tržnice otvorena solidarna ekološka tržnica u suradnji Grada i udruge Ospera.

Riječ je o ekološkoj tržnici koja svim zainteresiranima omogućuje kupovati lokalne ekološke proizvode direktno od proizvođača po veleprodajnim cijenama, bez prekupaca i posrednika.

Solidarna ekološka tržnica će biti otvorena svakoga četvrtka od 17 do 19 sati na prostoru ispred ulaza u zatvoreni dio glavne tržnice, a u njoj će sudjelovati 20-ak lokalnih ekoloških OPG-ova, članova udruge Ospera.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota istaknuo je na otvorenju kako je Grad imao tri cilja ulazeći u ovaj projekt: pomoći udruzi Ospera i lokalnim ekološkim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode, oživjeti tržnicu u poslijepodnevnim satima te omogućiti ljudima koji su zaposleni da poslije posla dođu na tržnicu i obave kupovinu.

Predstavnici udruge Ospera izjavili su kako je plan svakoga četvrtka imati degustaciju nekih od proizvoda s tržnice, a planiraju još više proširiti ponudu, uvesti mogućnost dostave na kućni prag te mogućnost naručivanja ekoloških proizvoda po koje će kupci sami doći i pokupiti ih.

Velik odaziv na današnjem otvorenju pokazuje da su Osječani sve svjesniji važnosti zdrave prehrane, što je dobar pokazatelj za uspjeh ovog projekta. Stoga, ako iz bilo kojeg razloga preko dana ne stignete do tržnice, odvojite si četvrtak poslijepodne da se opskrbite svježim i kvalitetnim voćem i povrćem, vinima, uljima, medom, domaćim kruhom, ekološkom tjesteninom itd.

Info:http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=74508#ixzz5ThPkhVt1

 

 

Solidarna ekološka tržnica