Prodaja na tržnicama na otvorenom podrazumijeva stajanje “i na vjetru i na kiši”, a to dobro zna uprava Tržnica d.o.o. pa već za sljedeći tjedan najavljuje jednoobrazno natkrivanje klupa na tržnici u Retfali.

Podsjetimo, kako bi cijeli vizualni dojam bio usklađen, a nakon što su godinama zakupci iznad svojih klupa stavljali različite tende, odlučeno je da će im Tržnica postaviti jednake, i to nadstrešnice zelene boje.

– To je bila inicijativa Gradske četvrti Retfala i očekujem da će sad cijeli taj prostor izgledati puno kulturnije, ljepše i prilagođenije samim prodavačima i kupcima. No, nadstrešnice u Retfali nisu ujedno i jedina novost koju uskoro planiramo. Ovih dana na glavnu osječku tržnicu trebaju stići tzv. etnosuncobrani, a ideju za njih dao mi je poznati osječki novinar Hrvoje Đurašin – pojasnio je Ante Šimić, direktor Tržnica, dodajući da će, prema uzoru na zagrebačku tržnicu gdje su suncobrani prepoznatljivi šestinski kišobrani, ovi osječki na rubovima imati šokačku šaru.

Osim što će sam izgled biti zanimljiv, suncobrani će biti od velike koristi zakupcima. Direktor Šimić najavljuje da se neće odjednom natkrivati cijela tržnica, već da će početi natkrivanje buvljaka u prolazu kraj zatvora. Potom će natkriti glavne pravce na tržnici, a ovisno o zanavljanju postojećih plavih suncobrana bez ruba, uskoro bi i svi prodavači na tržnici dobili nove plave suncobrane sa šokačkim rubom.

– Želimo dati jedan etnoštih i ovo je bila odlična ideja vašeg kolege – prokomentirao je Šimić, dodajući da nove suncobrane izrađuje varaždinska tvrtka i već u najskorije vrijeme glavna će tržnica dobiti nov izgled.

 

Izvor: Glas Slavonije – M. Mihelić