U četvrtak 7. srpnja na glavnoj osječkoj tržnici (od 9 do 12 sati) eko-tim Zelenog četvrtka ponudit će ljekovitu zdravicu od ekološki uzgojenih kupinama u čast članova Certificirane seljačke tržnice koji na tržnicama u Osijeku prodaju vlastite poljoprivredne proizvode.

Certifikat o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda i prerađevinama na certificiranim seljačkim tržnicama dodjeljuje se svake godine sukladno pravilima i odlukama Udruge Hrvatskih Tržnica. Ove godine takav certifikat dobilo je 84 obiteljska poljoprivredna gospodasrtva koja svoje proizvode nude na osječkim tržnicama. U Hrvatskoj je takav certifikat dobilo oko 600 OPG-a koji svoje proizvode nude u 13 hrvatskih gradova.

Cilj projekta odnosno programa Proizvodi hrvatskog sela je afirmiranje izvornih proizvoda hrvatskog sela i podrška malim obiteljskim gospodarstvima. Kupci na osječkim tržnicama lako će učiti njhovu ponudu: osim istaknutog certifikata, prepoznat će ih po žutoj zaštitnoj odjeći s logom proizvodi hrvatskog sela. Osječka se Tržnica može pohvaliti izvrsnom suradnjom sa svojim komitentima koji su prihvatili inicijativu svjesni da na taj način dodaju najveću vrijednost svojim proizvodima – povjerenje potrošača.