Na osječkoj Glavnoj tržnici otvorena je danas Eko tržnica. Na tom će prostoru, uzposebne pogodnosti, svoje proizvode nuditi i prezentirati proizvođači upisani uregistar ekoloških proizvođača, a svaki od njih istaknut će svoju potvrdnicu kaojamstvo potrošaču da je uistinu riječ o eko proizvodu. “Eko kutak kojeg smonamjerno nazvali Eko tržnicom treba zaživjeti, a to prije svega ovisi o ekoproizvođačima i kupcima“, rekao je za Radio Osijek direktor osječkih Tržnica, Ante Šimić.


Istaknuo je da su Tržnice osigurale tehničke preduvjete, iznimno niske cijene zakupa za 26 eko proizvođača od kojih će 6 stalno biti na štandovima, a ostali će se izmjenjivati ovisno o godišnjim dobima i ponudi. Osim toga, u suradnji s Ecorural Netom kontinuirano će se organizirati akcije promocije proizvoda i edukacije potrošača o “zelenim proizvodima”.

“Iako je to naizgled mali pomak, i za osječku Tržnicu, za sve sudionike u projektu Pannonia Organica, a vjerujemo i za kupce na osječkoj tržnici, važan je to događaj. S time se slaže i gradonačelnik Ivan Vrkić, te naši gosti iz Srbije – partneri na projektu Pannonia Organica, koji će svojom nazočnošću dati podršku svim eko proizvođačima u našoj županiji”, ističe Ljiljana Olujić.