Tržnica d.o.o. Osijek pokreće projekt afirmiranja domaćih ekoloških proizvođača “OSJEČKI  EKO TRG”.  Glavni je cilj projekta kreiranje vidljivog, kvalitetnog i pouzdanog lokalnog tržišta ekoloških proizvoda. U svrhu toga, osječka Tržnica primjereno će urediti i posebno označiti prostor na kojemu će svoje proizvode svakoga četvrtka, petka i subote u vremenu od 9 do 12 sati prodavati isključivo ekološki certificirani proizvođači.

Projekt realiziramo u suradnji sa Solidarnom EKO grupom i SLAP-ovim projektom E-ceker.

Svakog četvrtka organizirat će se tematsko događanje o kojemu će biti informirana javnost putem lokalnih medija. Riječ je o proširenom formatu Zelenog četvrtka, a teme će kao i do sada biti vezane uz eko standarde, trendove, inovacije i novitete u eko proizvodnji i “zdravlju s tanjura”: U fokusu će, naravno, biti lokalni ekološki proizvođači i promocija njihovih proizvoda. Kroz zabavne i male atraktivne edukacije i degustacije namjera je privući što širu javnost u našu eko priču i razvijati dobre i zdrave navike – prije svega kada je o hrani riječ. 

Tijekom događaja Tržnica d.o.o. Osijek će podijeliti 600 porcija omleta s povrćem svim posjetiteljima i klijentima Tržnice.

Posebna nam je čast što ćemo najaviti i tri događaja koja slijede: „Osijek zdrav grad“, „BikeOS urbani festival“ i „FERIVI polumaraton“.

Prvi Zeleni četvrtak u novom formatu planiran je za 4. travnja 2019. s početkom u 9 sati, a posvećen je Svjetskom danu zdravlja, kojega pod sloganom “Zdravlje za sve” obilježava i Grad Osijek.

Na prvoj manifestaciji na Eko trgu 4.4.2019. sudjelovanje su potvrdili:

1. Eko poljoprivredni obrt Ivica Černik, Valpovo (salata, mladi luk, mrkva, svježi kopar, pesto od medvjđeg luka, tjestenina od pira s medvjeđim lukom, kruh od pirovog brašna sa sjemenkama, povrtni mix za juhe i variva)

2. OPG Ivica Čes, Osijek (lješnjaci)

3. OPG Ivan Delibos, Grabovac (brašno i krupica)

4. OPG Lidija Šmider (sok i druge prerađevine od aronije)

5. OPG Ljubica Palčak, Orahovica (salata, mladi luk, peršin, prerađevine od rajčice, grah)

6. BBoil d.o.o., Bijelo Brdo (hladno prešana ulja)

7. Eko pčelarstvoTikveško blago, Sl. Brod (med i drugi pčelinji proizvodi)

8. OPG Darko Dorkić, Marijanci (kupinovo vino)

9. OPG Zdenka Dundović Kusturić (brašno butternut tikve)

10. OPG Snježana Čondić Geyer (jabuke)

11. OPG Matija Loboda, Aljmaš (povrće i prerađevine)

12.OPG Vilin šapat, Brestovac (čajevi)

13. ORGANICA VITA, Slatina (maslaci od orašastih plodova i sjemenki, mješavine za proteinski kruh i krekere)

14. DATARIUS, Osijek (sok, prah i čajevi od aronije).

sdr