EKO TRG OSJEČKE TRŽNICE – 11.04.2019.

Naj palačinke

Palačinke! Svi ih volimo. Tko god ih pravi, tvrdi da su upravo njegove posebne. A mi znamo da će palačinke na našem Eko trgu u četvrtak 11. travnja biti uistinu drugačije. Sve je posebno: recept s malom tajnom, posebna ekipa koja će ih pripremati (specijalni tim za pripremu palačinki u kojem su samo i isključivo djelatnici Tržnice), posebni namazi s eko predznakom, a povrh svega očekuje se i najstroži i najkvalificiraniji žiri koje će palačinke kušati i ocjenjivati. Trebat će i “osvojiti” te nesvakidašnje palačinke: posjetitelji Eko trga neće ih moći kupiti, već će svatko tko nešto na Tržnici kupi (a najviše bi nas radovalo da to bude upravo neki eko proizvod), bit će nagrađen palačinkom s njemu najdražim namazom. Eko namazi, a bit će tu raznih vrsta pekmeza, maslaca od sjemenki i orašastih plodova, te krema od butternut tikve i batata, natjecat će se za izbor najboljeg, a o najboljem ispričat ćemo jednom prigodom posebnu priču.

Eko trg otvara svoja vrata službeno u 9; slobodan je ulaz i ranije jer su naši ekolozi ranoranioci. No, u četvrtak u 10 sati očekuju se najznačajniji gosti, onaj “strašni” žiri koji smo spomenuli. Dolaze nam djeca iz eko dječjeg vrtića Mak. Njima u čast pripremaju se te naj palačinke, a svaki njihov glas vrijedi dvostruko u ocjenjivanju eko namaza.

Ovoga tjedna na Eko trgu u ponudi je svježe povrće (mladi luk, mrkva, peršin, zelena salata, medvjeđi luk, kopar), sok od rajčice, mrkve, jabuke, aronije, mirisni čajevi s Papuka, kupinovo vino, maslaci od sjemenki i orašastih plodova, pekmezi, voćni namazi, brašna i krupice. I još nešto – eko proizvođači, uz suradnju i veliku potporu Tržnice, kažu da dolazi kraj plastičnim vrećicama, pa će svakome kupcu proizvode upakirati u ekološki prihvatljive papirnate vrećice.

Kontakt: Ljiljana Olujić 099 2455772

http://www.glas-slavonije.hr/395989/3/Natjecanje-za-najbolji-ekonamaz-i-besplatne-palacinke-za-sve-kupce