Nakon uspješno završenog 1. Modnog buvljaka, osječka je Tržnica odlučila provjereni recept primijeniti i organizirati sličan događaj, ovaj put s naglaskom na odjevne predmete i druge potrepštine za djecu. Ponovno je sudski prolaz kod glavne tržnice vrvio izlagačima i posjetiteljima koji su, uz minimalne izdatke, mogli obnoviti fond stvari svojih mališana. Želja je ovo i inicijativa brojnih majki, pojašnjava nam voditeljica cijelog projekta, Renata Čepo i dodaje kako će se truditi da ovo postane subotnja tradicija.

– Budući se Modni buvljak održava posljednjom subotom u mjesecu, ovaj Dječji smo odlučili organizirati druge subote, a to će mu biti termin i u buduće. Iznimnoo smo zadovoljni odzivom zakupaca kako proteklog buvljaka, tako i ovog, a kapaciteti su nam bili popunjeni gotovo mjesec dana ranije. Ljudi su izrazito pozitivni i zainteresirani, zbog čega smatram da je ovako nešto trebalo Osječanima. Za ovo dječje izdanje zakupljene su čak 63 klupe po vrlo pristupačnoj cijeni od deset kuna, a iako nas do sljedećeg Modnog buvljaka dijele dva tjedna, već smo na 75 zakupljenih mjesta, ističe Čepo.

Jedna od prodavačica je i mama Antonela koja je odlučila prodati mnoštvo odjeće svog četverogodišnjeg sina: “Uskoro nas očekuje preseljenje u Njemačku, pa smo shvatili da imamo puno stvari koje smo čuvali za buduću djecu, međutim sada nam samo zauzimaju mjesto, s obzirom da ih ne planiramo nositi sa sobom. Ovo je odlična prilika da se s jedne strane riješimo viškova, a s druge i nešto zaradimo jer osim odjeće i obuće imamo i mnoštvo ostalih dječjih potrepština, pa nije isključeno da dođemo i sljedeći puta, prije odlaska.“

Muške snage “branio” je tata Marko Banić kojeg je također obradovala ova inicijativa osječke Tržnice, te se nada i budućim dolascima.

– Odličan je ovo način za riješavanje viška stvari, a usput i dodatne zarade, kaže tata Marko.

Vrlo zadovoljna kupnjom bila je i Mirjana Marić, inače baka troje unučadi koja kaže kako djeca brzo prerastaju stvari, pa, osim što im neprestano trebaju nove, vrlo lako se nagomilavaju one stare.

– Cijene su pristupačne pa nije teško pronaći ponešto za dijete, bilo da se radi o odjeći ili igračkama, a ja sam uzela skijaško odjelo za svoje mališane. Također se veselim Modnom buvljaku na kojem ću potražiti nešto za sebe, zaključuje Marić. 

Ema Nenadić

Link ovdje