Uređenim parkingom na više od 6000 kvadrata kod autotržnice smanjile su se gužve i parkiranja na cesti u vrijeme nedjeljnih posjeta autotržnici. Novouređeni prostor može prmiti 600-tinjak automobila, a da bi javnost izvijestili o novim mogućnostima i načinu parkiranja po cijeni od pet kuna konferenciju za novinare održali su danas direktor Tržnice Igor Medić, Mato Palić, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Tržnice,  i Milodrag Opačak, voditelj sustava naplate parkinga.

– Investirano je 115.000 kuna bez PDV-a iz sredstava Tržnice koja je prethodnu godinu završila pozitivno. Obzirom da su stanovnici Filipovice tražili da se nađe rješenje zbog velikog broja parkiranih automobila i onih koji se zaustavljali na cesti direktor Tržica d.o.o. mag. Igor Medić je zajedno s ostalima pronašao rješenje na ovom prostoru u vlasništvu Tržnice. Evo, danas nema zaustavljenih automobila na cesti i tvrtka Tržnice je pokazala da može brzo riješiti situaciju koja je otežavala normalno kretanje vozila i pješaka na cesti. Ova investicija uključila je uređenje cijelog prostora za sigurno parkiranje posjetitelja autotržnice – kazao je Palić.
– Prostor smo nasipali, kultivizirali ga, napravili smo novi ulaz, postavili stupiće, postavili automatsku rampu na izlazu. Sada više nema gužvi u naselju, ljudi su zadovoljni. Sve je uređeno – kazao je Opačak.

Ovaj projekt smanjenja gužvi na prometnici neposredno ispred parkirališta proveli su Grad Osijek i Tržnice. Nova solarna rampa omogućava brži protok automobila u odnosu na prijašnje rješenje, a atomobili se radi ulaska na prostor zaustavljaju tek na naplatnom mjestu unutar parkinga na unutarnjem putu. D. Pejić