TRŽNICA d.o.o. OSIJEK Vas poziva na

PEDESETU OBLJETNICU– „Tržnica za sva vremena“

Osječani su već kao pravilo i dobru naviku prihvatili brojna događanja na osječkim tržnicama, a četvrtak na tržnicama donosi uvijek nešto novo. Ovoga četvrtka, 6. prosinca 2012. godine u 10,00 sati, Tržnica d.o.o. Osijek slavi zlatni pir, svoj 50. rođendan.

Dok se još donedavno predviđalo kako će „zelene“ tržnice nestati i povući se pod pritiskom golemih, dobro opremljenih suvremenih robnih centara smještenih na rubovima gradova, osječka je Tržnica njegovala svoj put i nastojala očuvati tradicijske vrijednosti. Svoju viziju regionalnog, nacionalnog i europski prepoznatljivog prostora ostvarila je okupljanjem proizvođača domaćih, autentičnih i tradicijski proizvoda. U svom poslovanju Tržnica je orijentirana na dobrobit svojih komitenata, partnera i suradnika, te njihovih krajnjih kupaca i korisnika. Tržnica je pronalazila nove mogućnosti u kvalitetnijem i racionalnijem pružanju standardnih usluga, kao i u različitim oblicima promoviranja i povezivanja komitenata kroz zajedničke projekte. Na taj je način Tržnica značajan činilac lokalnog, regionalnog, a i šireg gospodarskog razvoja temeljenog na afirmaciji ruralnog zaleđa.

Na glavnoj osječkoj tržnici u četvrtak, 6. prosinca 2012. godine, započinje svečanost obilježavanja „Dana Tržnice“. Na svečanosti će biti nazočni gradonačelnik Grada Osijeka, gospodin Krešimir Bubalo sa suradnicima te župan Osječko-baranjske županije, gospodin Vladimir Šišljagić sa suradnicima. Bit će to prigoda za promoviranje projekta certificiranja seljačkih tržnica, te podjela certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“. Certifikate će ove godine dobiti 35 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava .

Lijep je običaj slavljenika darivati, no ovoga puta, u dosluhu sa Svetim Nikolom, darove posjetiteljima tržnice donosi slavljenik. Uz tamburicu, vrući čaj i pravi slavonski domjenak bit će to jedan drugačiji – zlatni četvrtak na osječkim tržnicama.