Na tržnici Gornji grad održat će se svečana dodjela certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ gdje će gradonačelnik Ivica Vrkić i direktor tržnice Igor Medić uručiti 71 certifikat poljoprivrednim proizvođačima iz Osijeka i poljoprivrednicima iz Osijećko -baranjske županije, koji već dugi niz godina uspješno svoje domaće proizvode prodaju na Gradskim tržnicama Osijek.

Certificiranje se provodi u sklopu projekta Udruge hrvatskih tržnica, te zahvaljujući zajedničkom radu Savjetodavne službe te lokalne i regionalne uprave i same Tržnice d.o.o. Osijek koja je ovaj projekt prepoznala još 2006. godine. Cilj projekta je zaštita malih proizvođača ali i poticanje potrošača na kupnju domaćih proizvoda izravno od proizvođača.

Tržnica d.o.o Osijek je zahvaljujući vrijednim poljoprivrednim proizvođačima i ove godine potvrdila status certificirane seljačke tržnice kojim se štiti naša domaća proizvodnja i omogućava direktnu prodaju sezonskih domaćih proizvoda, koje su obiteljska poljoprivredna gospodarstva uzgojila u kontroliranim uvjetima na svojim njivama, plastenicima i vrtovima. Isticanjem certificiranih poljoprivrednih proizvođača koji svoje domaće proizvode prodaju na Tržnici d.o.o Osijek , našim brojnim sugrađanima i posjetiteljima nudimo zdraviji način života i po tome smo prepoznati.

Ove godine je još jedna posebnost koju će uručiti osobno gradonačelnik Ivic Vrkić goospođi Jagodi Šaravanja. Gospođa Jagoda Šaravanja od 1982. godine prodaje svoje proizvode na osječkim tržnicama. Od 1.7.2018. Grad Osijek joj daje besplatno doživotno korištenje klupe na Gornjogradskoj tržnici u Osijeku.

Jagoda Šaravanja rođena je 1937. godine u Čitluku kraj Međugorja i od 1958. sa suprugom Milanom živi u Osijeku. U siječnju 2018. godine su proslavili 60 godina braka. Na hektaru zemlje koji se nalazi u Valopovačkoj Satnici proizvodi eko povrće i voće.

Gospođa Jagoda Šaravanja

 https://www.youtube.com/watch?v=mhJm6COjtTA